בריאות השן חשובה בדיוק כפי שדואגים לבריאות הכללית ואת זה כולנו יודעים. ההמלצה היא לצחצח שיניים לפחות פעמיים ביום. אך מדוע חשוב להקפיד על צחצוח גם לאחר ארוחה בשרית? על כך במאמר הבא.
ההמלצות של רופאי השיניים
ההמלצות של רופאי השיניים הן גורפות וידועות לרבים מאיתנו. צריך לצחצח שיניים בבוקר ובערב לפני השינה.
לא רק שהרופאים ממליצים לצחצח במועדים אלו, הם גם ממליצים על דרך הצחצוח, הזוויות, החניכיים, הלשון ומשך זמן הצחצוח.
כדי לצחצח שיניים ביעילות יש לבצע את פעולת הצחצוח במשך 2 דקות בכל פעם ולא לסיים אותה לאחר 30 שניות.
בחירת משחת השיניים צריכה להיות במרקם וטעמים אליהם אתם מורגלים וכמו כן מברשת השיניים קשה או רכה על פי הצורך וההמלצה של רופא השיניים הפרטי שלכם.
ביחד עם זאת, חשוב להשתמש באמצעים נוספים להרחקת שאריות המזון כמו: קיסמים דנטליים, חוט דנטלי וטיפול קבוע פעמיים בשנה אצל השיננית.
צחצוח לאחר אכילת בשר
כמו שאתם משקיעים ברכישת גריל גז מקצועי ויוקרתי לצליית בשר טעים, כך תצטרכו להקפיד על צחצוח השיניים לאחר אכילתו.
לא בגלל שיש בו חיידקים או שהוא מזיק לשיניים, אלא בשל הסוכרים שמצרפים לו במתכונים השונים, הריח מהפה או מטעמי כשרות. ישנם אנשים ששומרים על 6 שעות בין אכילת בשר לאכילת מוצרי חלב ואין להם בעיה לא לצחצח, אך ישנם רבנים הממליצים על צחצוח שיניים לאחר אכילת בשר כדי שלא יוותרו שאריות בשר בפה כשעוברים לארוחה החלבית. בנוסף, לעיתים נתקעות שאריות בשר בין השיניים שיש להוציא באמצעות חוט או קיסם דנטלי על מנת לשמור על היגיינת השיניים והפה.
האם בשר גורם לעששת?
התשובה היא כן, במידה והוא מושרה במרינדה המכילה סוכרים או שמתווספים לו פירות יבשים וכד'.
מאכלים המכילים פחמימות וסוכרים הם קרקע מצוינת להתפתחות עששת. הסוכרים נמסים עם הרוק ואילו הפחמימות האחרות אינן נמסות בקלות.
כאשר אוכלים פחמימות מורכבות החומציות בפה גבוהה יותר אפילו מאכילת סוכרים. זאת אומרת שדגני בוקר יהיו אף יותר מזיקים לשיניים מממתקים.
כשמדובר באכילת בשר מדובר על צריכת חלבונים שמכניסים אליהם גם סוכרים. אומנם מדובר על כמות קטנה אך ככל שהסוכרים הללו מצטברים בחלל הפה הם עלולים לגרום לעששת.
הקפדה על צחצוח לאחר אכילת בשר מתובל בחומרים עם סוכר, תימנע עששת ותעניק לנו טעם טוב בפה וריח נעים.
אפשרות נוספת היא לשטוף את הפה במי פה כדי שהתחושה תהיה נעימה יותר או ללעוס מסטיק ללא סוכר אחרי הארוחה.
לעומת זאת, נתחי בשר שאותם רק תמליחו ותניחו על האש יהיו בריאים ולא מזיקים לשיניים. אז תוכלו להשתמש בקיסם או בחוט דנטלי בלבד ולאו דווקא לצחצח.