נשים רבות יודעות כי עליהן ליטול ויטמינים ותוספים שיחזקו את הגוף ויכינו אותו לקראת כניסה להיריון. לאחרונה התגלה לנו כי מעטות מהן יודעות מה הם השמות של אותם תוספים מדוברים. לכן, החלטנו להוציא מדריך מרוכז שיציג בפני כל אחת את הרשימה המלאה שיש להכיר בה ולהכין טרם ובמהלך ההיריון. הישארו אתנו ותהיו בטוחות שיש בידיכן את כל האינפורמציה.
חומצה פולית
אי אפשר לכתוב מדריך על וויטמינים ותוספים מבלי לציין את החומצה הפולית. רופאים ממליצים ליטול את התוסף כ – 3 חודשים לפחות לפני הכניסה להיריון. נציין כי אם יש ביכולתכן ליטול את החומצה הפולית עוד קודם לכן, זה יהיה מבורך. מחקרים שנערכו בנושא בשנים האחרונות הראו כי תוסף זה מפחית את הסיכויים להופעת מומים בעובר (אך לא מדובר בהבטחה, חשוב שתדעו זאת מראש).
סידן
הבייבי שלכן צפוי לקבל לא מעט סידן מהגוף שלכן. השליה תספק לו את הוויטמינים והמינרלים שנמצאים בגופך בין אם נטלת תוספים ובין אם לא. חשוב מאוד ליטול תוספים, כדי שהעובר יוכל לקבל את הדברים שהוא זקוק להם מבלי לפגוע בגוף של האישה ההרה.
נציין כי רופאים ממליצים ליטול סידן שחשוב לחיזוק העצמות של הנשים עצמן וגם של העובר שמתפתח ברחם. למידע נוסף לחצו כאן ותוכלו לגלות למה זה כל כך חשוב ליטול סידן ומה המינונים של צריכת תוסף זה.
ויטמין 12B
נדמה כי בשנים האחרונות מדברים לא מעט על וויטמין זה. הצמחונות שהפכה להיות לחלק בלתי נפרד מאורח חייהם של רבים, הובילה למחסור בוויטמין המדובר שקיים בכמויות גדולות במוצרים שמגיעים מן החי, למשל:
חשוב מאוד לצרוך את הוויטמין על בסיס קבוע. שכן, הוא מביא לתפקוד תקין של מערכת העצבים. מחסור בוויטמין זה עשוי להביא לתחושת תשישות.
אומגה 3
רופאי נשים רבים ממליצים לנשים לצרוך את האומגה 3 בנפרד משאר הוויטמינים והמינרלים (נרחיב ונוסיף הסבר על כך בהמשך). ההמלצה היא ליטול תוסף אומגה 3 אחת ליום. משום שזה מסייע להתפתחות המוח של העובר ומביא לשיפור הזיכרון.
איך צורכים את הוויטמינים והמינרלים הללו?
חשוב לציין כי הצריכה של וויטמינים ומינרלים אלו עשויה להיות במרבית המקרים באמצעות טבליה אחת בלבד. שכן, יש טבליות שמותאמות לנשים בהיריון והן כוללות את כל המרכיבים הדרושים. במקרים מסוימים יש צורך בנטילה של תוספים אחרים שניתנים בטבלייה נפרדת, כמו האומגה 3 שצוינה לעיל.
לסיום
המדריך הנוכחי הציג בפניכן את הוויטמינים והמינרלים שצריך לצרוך במהלך ההיריון. בשלב זה יש בידיכן את כל הפרטים, כך שנותר לכן רק לגשת אל רופא המשפחה או רופא הנשים שלכן ולבקש מרשמים שמותאמים לצורך שלכן. שכן, כל אחת עשויה לקבל מינון אחר.