אין כמו לעשות על האש בשבת, בחג או סתם כשמתחשק. על האש זה גם טעים, גם מהנה וגם מהווה אירוע חברתי שתמיד כיף לקחת בו חלק. אולם יש פעמים שבהן הממנגלים רוצים לגוון ולהכין לא רק בשרים, אלא לשלב בו דברים נוספים כמו ירקות. בדיוק בשביל זה הכנו לכם את המדריך המלא לירקות על האש, שמתאים לא רק למי שרוצה לגוון, אלא גם לצמחוניים והטבעוניים שבינינו.
ירקות לצלייה על האש
אז נתחיל ונגיד – לא כל סוגי הירקות מתאימים לצלייה על האש. ירקות כמו מלפפון או גזר מוטב שיישארו טריים וירעננו את סלט הירקות החי שיגיע ליד הירקות הצלויים. (הטיפ לשדרוג ירקות בתנור מקו) אולם אפשר בהחלט להרים על האש איכותי וטעים בעזרת המון סוגי ירקות אחרים. (כך תעשו את זה נכון: 5 טיפים למנגל ווינט).
בים בם בם, תירס חם
אחד הירקות הכי טעימים לצלייה על האש, ושתמיד יוצאים מעולים ונהדרים, הוא התירס. נדירים האנשים שלא אוהבים את התירס המתוק עם קצת מלח מעל, והצלייה על האש גם מוסיפה לו טעמים מעושנים וחזקים שמעצימים את חווית הנשנוש. את התירס יש לדאוג לבשל במים רותחים קצת לפני הצלייה, כך שפעולת הצלייה רק תשלים את ההכנה ותתן את הטאצ' הסופי.
תפוח אדמה על האש
הכי פשוט והכי טעים. לתפוח האדמה לוקח הרבה זמן להתרכך, לכן חשוב לשים אותו ראשון על הגריל. עטפו אותו בנייר אלומיניום ותנו לגריל לבצע בו את קסמיו.
שום – איך שהוא
הצטיידו בהמון ראשים שום שלמים ושימו אותם איך שהם על הגריל. השום מתרכך ומקבל טעמים מעושנים ומתקתקים, ובשילוב עם הפיתות, הסלטים ושאר הירקות, השום עומד להיות אחד הכוכבים הגדולים על השולחן שלכם.
המדריך המלא לירקות על האש
המדריך המלא לירקות על האש לא יכול שלא לכלול בתוכו שיפודי ירקות. שיפודי ירקות הם פתרון נהדר למי שרוצה לקבל את חווית העל האש במלואה. את שיפודי הירקות אפשר להרכיב על גבי שיפודי עץ, או על גבי ענפי תבלין. שפדו חתיכות של עגבניה, פטריות, גמבה, בצל, קישוא וכרובית, והנה לכם שיפוד מגוון וצבעוני. מרחו על הירקות מעט שמן זית, תבלו במלח גס ופלפל והניחו על הגריל.
בחרתם לשפד על גבי ענפי תבלין? השתמשו בענפים כמו רוזמרין, שיכולים גם להפריש טעם משל עצמם בזמן הצלייה.
מנגל איכותי
אין על האש מעולה בלי מנגל איכותי. רבים האנשים שמשתמשים בגריל הפחמים הישן והטוב, אך חשוב לדעת שקיימים היום תחליפים משודרגים שיכולים לתת לעל האש שלכם עוד קיק מדליק של טעמים. גריל גז הוא אחד מהתחליפים האלו, ונעשה בו היום שימוש בהמון בתים.
גריל גז הוא דרך מעולה לצלייה נוחה, נקייה ופשוטה, ומהווה היום חלק בלתי נפרד מהמדריך המלא לירקות על האש. שיהיה בתאבון!
למה לא בריא לאכול בשר בילדות ואיך זה משתנה עם השנים.