מחולות בקרב ילדים זה דבר שלא ניתן להימנע ממנו, ובכך גם סימפטומים כגון ליחה ושיעול שנוצרים כתוצאה מהצטננות או נגיף מסוים.
במקרים מסוימים השיעול הוא חזק מאוד ומצריך מאמץ נשימתי גדול במיוחד וכהורים קשה לנו לשבת מהצד ולראות את זה.
במאמר זה נרחיב על סטרידור, המקרים בהם חשוב לפנות לרופא והטיפולים הטבעיים המומלצים.
קודם כל – מה זה סטרידור?
סטרידור הוא קול נשימה גבוה שנובע מזרימה טורבולנטית של אוויר בבית הקול, או מהצרה או חסימה של דרכי האוויר. ברוב המקרים סטרידור נוצר כתוצאה מוירוס, ולכן בנוסף לשיעולים ולקשיי הנשימה הוא יהיה מלווה גם בחום. במקרים אחרים סטרידור עלול להיווצר כתוצאה מחיידק, אסטמה, תגובה אלרגנית, שאיפה של גוף זר וכן חומצה שעלתה מן הקיבה.
סטרידור נפוץ בקרב ילדים בגילאי חצי שנה עד שלוש, ועלול להימשך בין חצי שנה לעשרה ימים.
הילד אובחן עם סטרידור – ממה חשוב להימנע?
חשוב להבין כי למרות שהשיעול של הילד נשמע יבש הוא סובל מליחה שנתקעה. מסיבה זו חשוב להימנע ממאכלים המייצרים ליחה, ובכללם מוצרי חלב לסוגיהם, בוטנים, בננות, פירות הדר ומזון שומני ומעובד.
בדרך כלל לילד לא יהיה תיאבון, אך חשוב להציע לו לאכול כרגיל בכל זאת והוא יאכל את מה שהוא יוכל לעכל. מאכלים שכן מומלץ להציע לילד הם מאכלים מבושלים וקלים לעיכול כגון מרק עוף / ירקות / כתום, אורז לבן, ירקות מבושלים או מאודים, פירות וכדומה. כאמור, אוכל טבעי בלבד ולא מעובד.
מתי יש לפנות לרופא?
במידה והמחלה התחילה באופן פתאומי והיא מלווה בחום יש לפנות לרופא כדי לשלול אפיגלוטיטיס או זיהום חיידקי של קני הנשימה. אלו אמנם מקרים נדירים אך הם מסוכנים.
בנוסף לכך חשוב לפנות לרופא אם אתם שמים לב לתסמינים הבאים: מאמץ נשימתי גדול במיוחד, הכחלת העור סביב הפה או קצות האצבעות, חשד להתייבשות, עייפות קיצונית, החמרה של קשיי הנשימה או השיעול וחשד לתגובה אלרגית, שאיפת עשן או שאיפת גוף זר.
טיפולים טבעיים לסטרידור
אם התינוק שלכם סובל באופן חוזר ונשנה מסטרידור אנחנו ממליצים על טיפולים טבעיים לסטרידור וכן שיעול אצל תינוקות:
דיקור סיני לילדים:
טיפול המותאם באופן אישי לילד באמצעות מחטים סטריליות ודקות המוחדרות במספר נקודות בידיים וברגליים למשך שניות עד דקות.
צמחי מרפא:
טיפול הכולל צמחים מפסיקי שיעול ומכייחים המתאים הן למניעה והן להתמודדות עם סטרידור ושיעולים.
טווינא:
פיזיותרפיה סינית המתאימה לטיפול בבעיות שריר שלד וכן בעיות פנימיות. במקרה של סטרידור הטיפול כולל שפשוף ותנועת פתיחה בחזה ובגב העליון וכן מריחה של שמן אתרי להקלה על הנשימה.
שונשין:
טכניקה יפנית המשלבת כלי מתכת קטנים וכן שפשוף וטפיחה בגב העליון, בחזה, בידיים, ברגליים ובאזורים הרלוונטיים.