ארוחת ערב בבית, זמן אידיאלי לנוח. מתחילים לתכנן מה מכינים, מוציאים את המצרכים וכמובן, זה הזמן לחתוך את הסלט שיתלווה לכל מנה שתוגש לשולחן. הגמבה, המלפפון והעגבנייה כבר בקערה וכל מה שנשאר זה לשפוך מעל את השמן ולהגיש לשולחן. אבל באיזה שמן בוחרים? יש כל כך הרבה אפשרויות. שמן אגוזים, שמן קנולה, שמן סויה או שמן זית – כולם נמצאים כמעט בכל בית, לכל אחד יש סיבה משלו, אך כשבודקים את הסגולות הבריאותיות של שמן זית, אפשר להבין מה תהיה הבחירה ולהתחיל למזוג ישירות מהבקבוק על הסלט ולהגיש מנה של בריאות לכל בני הבית.

שמן הזית – צורכים בריאות
כבישה קרה
מבין כל סוגי השמנים, שמן הזית הוא היחיד שניתן להפיק אותו בתהליך של כבישה קרה. בתהליך זה אין צורך בשימוש בכימיקלים, זיכוך של חומרים או סינון מוגזם שגורם לאיבוד היתרונות של הפרי. בכבישה קרה מכניסים את הזיתים לחום של 35 מעלות ודוחסים אותם פנימה. אין צורך להוציא את הגלעינים לפני תחילת התהליך. השמן שנוצר הוא שמן טבעי, ללא תוספות או חומרים חיצוניים. הקור של התהליך גם מונע מהשמן להתחמצן, מה שמאפשר לשמור על היתרונות הבריאותיים שלו, כמעט ללא מאמץ נוסף.
תזונה ים תיכונית
עשרות של מחקרים שבוצעו בשנים האחרונות בתחום התזונה הגיעו למסקנה כי התזונה הים תיכונית היא הטובה ביותר לאור הבריאות של האנשים שצורכים אותה באופן מסודר. מדובר על אותה תזונה שצורכים באיטליה, ספרד וגם במדינות ערב ובאופן חלקי גם בישראל. תזונה זו עשירה בפירות וירקות, בדגנים וקטניות, באגוזים ובשמן זית. נוסף על כך ניתן להוסיף לתפריט דגים ועופות, חלב וביצים ומעט יין אדום. מי שצורך תזונה זו באופן מאוזן מוריד את הסיכון שלו לחלות בסרטן, מחלות לב ועורקים ואירועים מוחיים.
מחלת הסכרת
הסכרת הפכה להיות מגיפה בעולם המערבי. התזונה עתירת הפחמימות גורמת לאנשים לחלות בסכרת מסוג 2 באמצע חייהם ולעיתים הם מגיעים למצב בו הם תלויים בתרופות לאורך שנים. מחקרים שנערכו על צריכת שמן זית וסכרת הוכיחו כי אנשים שצרכו יותר שמן זית חלו פחות בסכרת מסוג 2. המנגנון לכך תלוי בחומצות השומן החד רוויות אותן מכיל שמן הזית, אשר מגבירות את הרגישות של איברי הגוף לאינסולין וכך מקלה או מורידה לחלוטין את הסימפטומים של הסכרת בגוף.
שמן זית ואלצהיימר
אחת המחלות המפחידות ביותר שיש כיום בעולם היא מחלת האלצהיימר. השכחה, התלות באחרים וחוסר המודעות הפכו את המחלה לסמל של פחד עבור אנשים רבים ברחבי העולם. מחקר שבוצע בפנסילבניה על עכברים עם נטייה לאלצהיימר, הוכיח כי העכברים שצרכו באופן קבוע שמן זית חלו פחות מאשר עכברים שלא צרכו שמן זית כלל. הגברה של צריכת שמן זית יכולה להוות גורם מגן מפני התפתחות של אלצהיימר ומומלץ להוסיף כמות של שמן זית לכל ארוחה.